Gyakorlatkomplexumok a fogyáshoz

A fogyás szinte minden módszerét fizikai aktivitással kombinálják. Vagyis fogyókúra közben sportolni kell, vagy megfelelő gyakorlatsort kell végrehajtani a fogyáshoz. Ez utóbbiakat is széles választékban mutatják be, így mindenki, aki fogy, kiválaszthatja a maga számára megfelelő lehetőséget.

Bodyflex gyakorlatok sorozata a gyors fogyáshoz

Ez a rendszer légzőgyakorlatokra utal. A Bodyflex bizonyos terheléseket légzőgyakorlatokkal kombinál. A rendszer alapját képező aerob légzés oxigénnel telíti a szervezetet, amely képes lebontani a zsírt.

A testtartás edzi az izmokat, helyreállítja az izmok rugalmasságát, és feszesíti a bőrt is, ami fontos a cellulit számára. Ugyanakkor a lassú és nyugodt tempójú edzés erősebben hat, mint az intenzív futás vagy az erőnléti gyakorlatok.

Ebben a rendszerben a legfontosabb az aerob légzés, amely alapján gyakorlatokat végeznek. Ennek köszönhetően a szervezet oxigénnel gazdagodik, zsírok és lipidek égnek el. Speciális, rekeszizom légzés szükséges - belégzés az orron keresztül, kilégzés a szájon keresztül. Már az első edzés után javul az általános közérzet, nő az energia, a hangulat.

bodyflex gyakorlatok fogyásért

Ennek a gyors fogyáshoz szükséges gyakorlatkészletnek számos előnye van:

 • Otthon is gyakorolhatsz, napi 15-20 perc elég;
 • A derékbőség 5-7 edzés után 5-15 cm-rel csökken;
 • Ez a rendszer nemcsak a szervezetre gyakorol jótékony hatást. Számos gyakorlat javíthatja az arc és a nyak bőrét;
 • Bármikor és bárhol gyakorolhatsz: munkahelyen, otthon, csoportban, edzővel.

A bodyflex során 3 szabályt kell betartania: rendszeresen végezzen edzést; gyakorlat üres gyomorban; ne tartsunk szigorú diétát vagy éhségsztrájkot a tanfolyam során.

A Bodyflex aktiválja az anyagcsere folyamatokat, fokozza a nyirokáramlást (a szervezet gyorsabban megszabadul a káros anyagoktól), csökkenti a gyomor térfogatát, lehetővé teszi a teljes térfogat csökkentését és az egyes problémás területek (fenék, derék, csípő, karok stb. ) korrigálását. ).

A légzőgyakorlatok lehetővé teszik, hogy: megszabaduljon a túlsúlytól; csökkenti a cellulitot; csökkenti az idegi feszültséget; javítja a bőr állapotát és az általános jólétet; általános fiatalító hatással van a testre, növeli a rugalmasságot és a kecsességet; aktiválja a vérkeringést, felgyorsítja a tisztítási és emésztési folyamatokat.

Fitness: expressz gyakorlatsor a fogyáshoz

A javasolt rendszer nagyszerű azok számára, akik nem találnak időt a teljes edzésre. Az órák időtartama (13 perc) ellenére azonban nagyon hatékonyak. Egy ilyen komplexumnak csak egy energiaintenzív gyakorlatot kell tartalmaznia, amely a tetejét vagy az alját terheli.

Az edzés során váltakozó mozgásokat kell végeznie a lábak és a kar izmait. Először a karok terhelése jön, majd a lábak. Így a vér az egész testben fentről lefelé halad, és fordítva. 13 perc alatt 3 vagy 4 ilyen ciklus teljesíthető. Amíg az egyik testrész dolgozik, a másik pihenhet. A váltakozás lehetővé teszi, hogy megállás nélkül és intenzíven dolgozzon. Ez az utolsó pillanat, ami nagyon fontos a felesleges kilóktól való megszabaduláshoz.

Az otthoni fogyáshoz szükséges gyakorlatok sorozatának tartalmaznia kell a leginkább energiaigényes mozgásokat, amelyek egyszerre több izomcsoportot terhelnek. Például az edzőteremben ezek közé tartozik a holttestemelés, a fekvenyomás és a súlyzós guggolás. Otthoni prés helyett rendszeres fekvőtámaszokat hajtanak végre, a guggolásokat terhelés nélkül hajtják végre, a tolóerőt pedig előrehajlítások váltják fel, egy lábon állva.

Példa egy 13 perces komplexumra:

 • Guggolás vállszélességű lábbal;
 • Egyenes karok emelése teherrel előre;
 • Guggolás a lábakkal szélesen;
 • Egyenes karok emelése súllyal oldalra;
 • Kitörési guggolás;
 • Előre billen, a súllyal rendelkező kezek leereszkednek, majd szétnyílnak.

Az ilyen expressz fitnesznek jelentős előnye van az edzőteremben végzett edzéssel szemben: nem kell meglátogatnia, sok időt szánva; megteheti minden nap, akár kétszer is, hiszen a rövid, intenzív edzések nem terhelik túl az izmokat, és normálisan felépülhetnek.

Jóga komplexum az egészségért és a fogyásért

Ennek a rendszernek a hatása nemcsak a felesleges kilóktól való megszabadulásra, hanem az egész test javítására is irányul. A speciálisan kiválasztott ászanák segítenek a testtel való kapcsolat kialakításában, és gyönyörű formákat kölcsönöznek az utóbbinak. A jógaórák megváltoztatják a gyakorló testsúlyát, átalakítják az embert, megváltoztatják életmódját, hozzáállását a körülötte lévő világhoz és önmagához, a természetes egészség és egyensúly állapotába állítják.

A fogyás és a narancsbőr elleni jóga a hatha jóga hagyományos ászanái (pózai), amelyek speciális sorrendben épülnek fel, bizonyos izomcsoportokat érintenek, és a test szerkezetének átalakulásához vezetnek.

Erősítő gyakorlatsor a hatékony fogyáshoz

Óvatosnak kell lennie, amikor ilyen dolgokat csinál. A kezdők előszeretettel növelik edzéseik intenzitását, hogy hamarabb érjenek el eredményeket. De tartózkodnia kell az ilyen cselekedetektől, különben súlyos sérülést szenvedhet. Alapvetően elegendő a kezdőknek szóló alapkomplexum.

A végrehajtási technika elsajátítása után növelheti a terhelést:

 • A fekvenyomás az alaphoz tartozik a súlyemelésben, de a nőknél is nagyon hatékony lesz. A fekvenyomás megterheli a mellkas izmait, felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat. Végezzen lassan, akár 10-szer;
 • Súlyzók oldalra emelése. Végezzen állva/ülve. A vállak deltoid izmai megterheltek. A súlyzókat a test mentén tartják, majd a karokat a padlóval párhuzamosan oldalra emelik, lassan leengedik. Az izmok elülső részének megmunkálásához a karokat előre kell emelni. Ismételje meg 12-15 emelést;
 • A tricepsz az alkar hátsó részén található izmok. Egy padon ülve adták elő. A súlyzót kinyújtott karral a fej fölé tartjuk, majd az alkar mozdulatlan rögzítése után a kart könyökben behajlítjuk, és a teherrel visszaengedjük. Ismételje meg legfeljebb 15-ször minden kéznél;
 • Az alapvető erőgyakorlatok között természetesen vannak terhelések a bicepszre - az alkar elülső részének izmaira. IP: padon ülve, súllyal leengedett karokkal, befelé fordított tenyérrel. A könyökre hajlított kezek a súlyt a mellkasra emelik, miközben a törzs nem mozoghat. Végezzen 15 alkalommal;
 • A csípő felemelése korrigálja a fenék alakját, terhelést ad a combhajlító izmokra és a hát alsó részére. IP: fekvés, behajlított lábak, lábfejek a padlóhoz nyomva. Megpróbálják a lehető legmagasabbra emelni a csípőt, majd elhúzódnak néhány másodpercig, és visszatérnek a PI-be. Végezzen 15-18 alkalommal;
 • A préscsavarás megterheli az egyenes hasizmokat. Normál kivitelezés: fekve, kezek a fej mögött, térd 90°-os szögben behajlítva, lábszár a padlóval párhuzamosan. A törzs előre van tolva, felemeli a vállakat. Lassan visszatér az IP-re. Ismételje meg - 25-30 alkalommal;
 • A guggolások megdolgoztatják a fenéket és a nagy combizmokat. Ismételje meg - legfeljebb 15 alkalommal. Súlyzók tartásával növelheti a gyakorlat hatékonyságát.

Nyilvánvalóan követve ezt az erőterhelési programot, hallgatnod kell a testedre. Lehetővé teszi, hogy megértse, mikor kell növelni a terhelést.

Sporttáplálkozási komplexum a fogyáshoz

Az ilyen kiegészítő intézkedések bármely nemű, túlzott zsírtömegű emberek számára alkalmasak, akik nem szenvednek a szív- és érrendszeri betegségekben. A készlet jellemzően zsírégetőket (termogenikus anyagokat), L-karnitint, BCAA aminosavakat, fehérjét és vitaminokat/ásványi anyagokat tartalmaz. A sporttáplálkozást gyakran használják a hivatásos sportolók, de az utóbbi időben népszerűvé vált a fogyók körében.

A termogén fokozza a hőtermelést, felgyorsítja az anyagcserét, elnyomja az étvágyat és aktiválja a központi idegrendszert. Az L-karnitin a B-vitaminokhoz hasonlóan egy aminosav, zsírégető és számos fontos funkciót lát el a szervezetben: elpusztítja a zsírsejteket, növeli az energiát (lelki és fizikai), segíti a szervezet méregtelenítését, növeli az izomtömeget, csökkenti a koleszterinszintet, antioxidáns hatású. A BCAA aminosavak elsősorban az izmokat helyreállítják.

Az aminosavak harmadát teszik ki, és részt vesznek az anabolizmus folyamataiban. A BCAA aminosavak megvédik az izomszövetet a pusztulástól, növelik a sovány izomtömeget, csökkentik a zsírszázalékot és növelik az erőt.